Laten we voorop stellen: Om bij ons deel te kunnen en mogen nemen aan de HYROX TRAININGEN hoef je niet ingeschreven te zijn voor de HYROX wedstrijd. Natuurlijk is het wel leuk om (uiteindelijk) een keer mee te doen met deze uitdagende race en te trainen met een bepaald doel.

HYROX is een fitnesswedstrijd die bestaat uit een vast format. Je begint met 1 kilometer hardlopen en daarna doe je een functionele krachtoefening. Vervolgens loop je weer 1 kilometer, gevolgd door een andere oefening. Deze combinatie voer je in totaal acht keer uit. Bij een HYROX-wedstrijd loop je dus 8 kilometer.

De acht oefeningen die aan bod komen zijn geïnspireerd op de basisbewegingen die het menselijk lichaam kan uitvoeren. Heb je al vaker met ons meegetraind dan ken je ze vast wel:

 1. 1000 meter op de Ski Erg
 2. 50 meter sled push: je duwt een zware ‘slee’ vooruit
 3. 50 meter sled pull: je verplaatst die slee door eraan te trekken
 4. 80 meter burpee broad jump, in plaats van omhoog spring je naar voren
 5. 1000 meter roeien
 6. 200 meter farmers carry, vooruit wandelen met zware gewichten in beide handen
 7. 100 meter sandbag lunges, lunges met een sandbag op je rug
 8. 75 of 100 wall balls: je gooit een zware bal tegen een muur

Tijdens onze HYROX TRAINING zorgen we er voor dat je ‘HYROX ready’ wordt. We zullen in groepsverband werken aan het verbeteren van je conditie. Onder conditie valt:

 • Coördinatie (het vermogen om een beweging nauwkeurig uit te voeren)

 • Lenigheid 

 • Uithoudingsvermogen (hoelang je een activiteit op maximaal vermogen kunt volhouden)

 • Kracht

 • Snelheid

HYROX TRAININGEN zijn dus niet alleen zinvol ter voorbereiding op de wedstrijd, maar zijn ook zeer nuttig voor het functioneren in je dagelijkse leven.

Na een goede warming up ga je ongetwijfeld buiten adem raken tijdens het kerngedeelte van de les. Activiteiten zoals hardlopen, roeien, fietsen, skiën en touwtje springen, worden in hoog tempo afgewisseld met oefeningen zoals boxjumps, wall balls, lunges, squats, met of zonder gewichten die een hogere hartslag en ademhaling teweeg gaan brengen.

WOD vs. HYROX TRAINING… Wat zijn dan de verschillen? Een HYROX race bestaat uit vaste onderdelen: 8 keer 1 km hardlopen en 8 keer een functionele krachtoefening.
Zoals je ziet bestaat 50% van de race uit hardlopen. Hardlopen (én het verbeteren van je conditie op andere manieren) zal dan ook een grotere rol spelen bij de HYROX TRAININGEN dan bij de WOD

Bij HYROX TRAINING wordt er gekozen voor relatief veilige en simpele oefeningen.
Bij de WOD zijn de oefeningen soms ingewikkelder en vragen om iets meer oefening van de techniek.